Plougmann Vingtoft-patentkunde gjør Folkemøtet grønnere

Headerbilde: Tedd/Pixabay.com

Politikere, organisasjoner og mediefolk strømmer i disse dager til Allinge på Bornholm, der det årlige ”folkemøte” nettopp har startet.

Også i år regner man med å sette ny deltakerrekord med opp mot 100.000 besøkende. Når så mange mennesker samles, og skal ha stillet sulten, fører det dessverre med seg betydelige mengder matavfall. Nettopp derfor har arrangørene i år valgt å ha et særlig fokus på bærekraftige løsninger, som har til formål å minske matavfallet og søppelmengdene.

I den forbindelse lanseres det en spesiell Folkemøde Edition TreatBox – verdens første biologisk nedbrytbare matavfallseske i kartong, som Plougmann Vingtoft har hjulpet til med å utarbeide, og innlevere patentsøknad på. Matavfallsesken har et unikt design, som gjør det mulig å oppbevare væske- eller oljeholdig mat, uten bruk av plastesker, noe ingen har sett før. Den miljøvennlige matavfallsesken inneholder verken skadelige kjemikalier eller tungmetaller, og er utviklet av KLS PurePrint i samarbeid med bl.a. Unilever Food Solutions og Daka ReFood.

TreatBoxen blir utdelt gratis på Folkemøtets mange spisesteder og matboder, og ideen er at gjestene kan ta med seg matrestene når de vandrer videre ut til møtets mange spennende debatter.

Den innovative matavfallsesken vil sannsynligvis også snart være å finne i IKEAs sortiment i Høje Taastrup, hvor den etter planen skal brukes i et pilotprosjekt. Hvis esken blir en så stor suksess blant kundene som man forventer, vil den rulles ut til alle IKEA-varehus i Skandinavia. På lang sikt skal TreatBox ut til restauranter og kaféer over hele Europa.

LES OGSÅ: Få hjelp når du skal søke patent på din idé