Robotteknologi

Header bilde: Shutterstock.com

Robotteknologi er et tverrfaglig felt mellom ingeniørkunst og naturvitenskap. Feltet arbeider dels med konstruksjon, design og bruk av roboter og dels med behandling av de datasystemer som ligger bak robotteknologien, så som kontroll, sensorisk feedback og behandling av opplysninger.

Robotteknologi er veldig avansert og brukes til en lang rekke forskjellige formål, for eksempel produksjon, logistikk, rengjøring, sykepleie, sosialterapi, utdannelse, utforskning av verdensrommet samt militære oppgaver. Bruk av roboter er en stor fordel i farlige miljøer hvor mennesker ikke kan arbeide, det kan for eksempel være i forbindelse med minerydding.

Industrien er i vekst, og Danmark innehar syvende plassen på listen av land som har flest universalroboter per 10.000 ansatte i produksjonssektoren, og det til og med uten en bilindustri til å bidra til tallene.

Ta kontakt med en av følgende IPR-eksperter for mer informasjon om robotteknologi. Eller fyll ut dette kontaktskjemaet med din forespørsel, og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.

Les også: Robotene kommer – men ikke som du tror

 

Experts