Robotikk

Forsidebilde: Shutterstock.com

Robotikk er et tverrfaglig fagfelt som forbinder ingeniørkunst og naturvitenskap. Feltet arbeider dels med konstruksjon, design og bruk av roboter og dels med behandling av de datasystemene som ligger bak robotteknologien, så som kontroll, sensorisk feedback og behandling av opplysninger.

Robotteknologi er svært avansert og brukes til en lang rekke forskjellige formål, for eksempel produksjon, logistikk, rengjøring, sykepleie, helse- og omsorgstjenester, utdannelse, utforskning av verdensrommet samt militære oppgaver. Bruk av roboter er en stor fordel ved oppgaver i farlige miljøer, som oppgaver knyttet til minerydding.

Industrien er i vekst, og Danmark innehar en syvendeplass på listen av land som har flest universalroboter per 10.000 ansatte i produksjonssektoren, og det til og med uten en bilindustri til å bidra til tallene.

Ta kontakt med en av følgende IPR-eksperter for mer informasjon om robotikk. Eller fyll ut dette kontaktskjemaet med din forespørsel, og vi vil ta kontakt med deg så snart som mulig.

Les også: Robotene kommer – men ikke som du tror

 

Experts