KITEMILL: Fra god idé til IPR-strategi og effektiv forretningsmodell

Inspirert av vannsporten Kitesurfing eller dragesurfing, hvor et seilbrett trekkes frem i vannet via kraften fra en frittsvevende drage fikk Norske Kitemill en kanongod idé. Hvorfor ikke utnytte samme prinsipp bare i høyere luftlag, hvor vindstrømmene er sterke og stabile. Og med ét var teknologien bak ’Kites’ født.

Kitemill_2

Drageenergi med stort potensial

Kites adskiller seg fra de tradisjonelle vindturbiner som f.eks. vindmøller på flere områder:

  • Produksjonsomkostningene er lavere på grunn av den enkle konstruksjon
  • De ekstreme høyder og store geografiske områder, som kites beveger seg på, er en mer effektiv vedvarende energikilde enn vindmøllen
  • Kites kan settes opp raskt – og tas ned igjen like så raskt. Det reduserer risikoen for havarier.

Kitemill stod altså med en ny og potentielt revolusjonerende oppfinnelse for hånden – en oppfinnelse som de midlertidig ennå ikke hadde rettighetene til.

Kitemill_3

IPR-rådgivning hele vejen rundt

Kitemill stod altså med en ny og potentielt revolusjonerende oppfinnelse for hånden – en oppfinnelse som de midlertidig ennå ikke hadde rettighetene til.
PV og datterselskapet tto a/s viste seg å være den perfekte match for en nyoppstartet virksomhet som Kitemill. Plougmann Vingtofts IPR-eksperter kunne sammensette den ideelle skreddersydde IP-strategi, mens tto a/s kunne supplere med den kommersielle vinkel ved å sammensette en plan for å utvikle den gode idé til en forretning i en industri fylt med subvensjonerende teknologier. Samarbeidet mellom Kitemill, PV og tto a/s resulterte altså i et registrert patent på teknologien, en langsiktet IP-strategi samt en sunn forretningsstrategi.

Står du også med en ny teknologi i hendene, som har potensialet til å revolusjonere ditt marked? Hvis ja, så står våre eksperter i patenter, varemerker og forretningsstrategi alltid klar til å råde deg og din virksomhet. Kontakt oss, og bestill et uforpliktende møte.