Å arbeide med lidenskapelige entreprenører og deres nyskapende teknologi, bringer frem det beste i våre eksperter. Gleden ved å lære om en ny teknologi eller merkeidentitet, og sammen med kunden skape fremtiden for en gründervirksomhet er en stor motivasjonsfaktor for oss.
Vi hjelper gründere og små virksomheter med å undersøke og vurdere markedet for å sikre at konkurrenter ikke allerede har patentert et lignende produkt eller teknologi. Når vi har sikret at oppfinnelsen er patenterbar, hjelper vi til med å utforme og innlevere patentsøknader, slik at gründerens rettigheter er beskyttet.
Vi hjelper også gründere med å velge og registrere firmanavn, produktnavn og logo og med å få større bevissthet om hvor viktig det er å ha en varemerkestrategi. Det krever omtanke og juridisk innsikt for å gi virksomheten et godt navn, som kan varemerkebeskyttes. Når det gjøres riktig kan navnet ofte vise seg å være gründerens sterkeste brandingverktøy.
Vi har forståelse for at lovgivningen rundt immaterielle rettigheter kan være vanskelig å forstå. Når vi gir råd til gründere, er det gründerens lidenskap, kreativitet og ambisjoner som er fundamentet for et fruktbart samarbeid, og ikke kundens kunnskap om IPR-lovgivning.
Det er derfor vi møter våre kunder i øyenhøyde og går inn i deres innovative, ut-av-boksen-tankegang for å finne den beste løsningen for hver enkelt kunde. Til syvende og sist trives vi med å hjelpe talentfulle gründere til å få sin nystartede virksomhet til å bli en konkurransedyktig, suksessfull forretning ved å beskyttes deres rettigheter på et tidlig tidspunkt.
Nedenfor kan du lese om hvordan vi har samarbeidet med andre gründervirksomheter:
WILGART: Hattemakeren som skiftet navn
Silas kom i konflikt med et annet selskap da han ville registrere sitt varemerke i EU.
«Jeg regnet ikke med at det ville bli noe problem. Det store firmaet stavet jo navnet sitt helt annerledes enn mitt» forteller Silas. Men etter å ha snakket med Anne-Louise, varemerkerådgiver i Plougmann Vingtoft, ble Silas klar over at det likevel ikke var så lett.
KITEMILL: Fra god idé til IPR-strategi og effektiv forretningsmodell
Inspirert av vannsporten Kitesurfing eller dragesurfing, hvor et seilbrett trekkes frem i vannet via kraften fra en høytflyvende drage, fikk Norske Kitemill en kanongod idé
Hvorfor ikke benytte samme prinsipp til å produsere CO2-nøytral energi i høyere luftlag, hvor luftstrømmene er enda sterkere og mer stabile? Og med ét var teknologien bak ’Kites’ født.