Phone: +45 33 63 93 43
Mobile: +45 51 22 61 33
Email: jmp@pv.eu

Jan Mondrup Pedersen jobber med IPR i følgende industrier:

Jan Mondrup Pedersen

European Patent Attorney, Partner, UPC Representative / European Patent Litigator

Head of Opposition & Litigation Team, MSc, PhD Chemistry

Jan har patentfaglig ekspertise innenfor kjemi og bioteknologi, blant annet især legemidler, kosmetikk, diagnostikk, organisk syntese og modifiserte overflater. Han har arbeidet med patenter innenfor disse områdene i samarbeid med internasjonale farmasøytiske virksomheter, virksomheter innenfor bioteknologi samt universiteter og sykehus.

Jan har stor erfaring med patenterbarhetsvurderinger, freedom-to-operate analyser (FTO), innsigelser og rettssaker samt utarbeidelse og behandling av patentsøknader. Videre har Jan spesialisert seg i innlevering og behandling av supplerende beskyttelsessertifikat (SPC) søknader, især i Europa og Danmark.

I sin karriere som forsker forfattet og medforfattet Jan 13 forskningsartikler, som er publisert i anerkjente internasjonale kjemitidsskrifter. Han har bl.a. forsket i syntese og modifikasjoner av heterosykliske anti-kreft forbindelser samt peptider. For nåværende er Jan gjesteforeleser på et kurs i patentering, som tilbys på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Jan har fullført CEIPIs kurset vedr. patentrettssaker i Europa på universitetet i Strasbourg. Han er sertifisert til å føre saker ved den felles europeiske patentdomstolen. Dessuten ble Jan tutor hos CEIPI i 2021.

Jan er sertifisert Qualified Patent Information Professional (QPIP).