Phone: +45 33 63 93 43
Mobile: +45 51 22 61 33
Email: jmp@pv.eu

Jan Mondrup Pedersen jobber med IPR i følgende industrier:

Jan Mondrup Pedersen

European Patent Attorney, Partner, UPC Representative / European Patent Litigator

Head of SPC Filing & Prosecution, MSc, PhD Chemistry

Jan har patentfaglig ekspertise innenfor kjemi og bioteknologi, blant annet især legemidler, kosmetikk, diagnostikk, organisk syntese og modifiserte overflater. Han har arbeidet med patenter innenfor disse områdene i samarbeid med internasjonale farmasøytiske virksomheter, virksomheter innenfor bioteknologi samt universiteter og sykehus.

Jan har stor erfaring med patenterbarhetsvurderinger, freedom-to-operate analyser (FTO), innsigelser og rettssaker samt utarbeidelse og behandling av patentsøknader. Videre har Jan spesialisert seg i innlevering og behandling av supplerende beskyttelsessertifikat (SPC) søknader, især i Europa og Danmark.

I sin karriere som forsker forfattet og medforfattet Jan 13 forskningsartikler, som er publisert i anerkjente internasjonale kjemitidsskrifter. Han har bl.a. forsket i syntese og modifikasjoner av heterosykliske anti-kreft forbindelser samt peptider. For nåværende er Jan gjesteforeleser på et kurs i patentering, som tilbys på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Jan har fullført CEIPIs kurset vedr. patentrettssaker i Europa på universitetet i Strasbourg. Han er sertifisert til å føre saker ved den felles europeiske patentdomstolen. Dessuten ble Jan tutor hos CEIPI i 2021.

Jan er sertifisert Qualified Patent Information Professional (QPIP).