Katja Sørensen jobber med IPR i følgende industrier:
Katja Sørensen
European Patent Attorney, Partner
Head of Food, Agriculture & Chemistry, MSc Chemistry
Katja yter rådgivning innenfor områdene kjemi, biokjemi, næringsmiddelteknologi, ernæring og immunkjemi/immunologi.
Hun har erfaring innen identifikasjon av oppfinnelser, skissering og håndtering av søknader, freedom-to-operateanalyser og rettssaker. Katja har dessuten erfaring med å utvikle å anvende IPR-analyser som verktøy for risk assessment og idégenerering i utviklingsprosesser.
Katja har i tillegg solid kompetanse i søk i patenttekniske og vitenskapelige databaser i forbindelse med bl.a. nyhetsundersøkelser, dokumentasjon i saker om patentbrudd, innsigelser, ugyldighet og freedom-to-operate-undersøkelser.
Katja har vært ansatt hos Plougmann Vingtoft siden 2006. Tidligere arbeidet hun som teknisk saksbehandler i Patent- og Varemærkestyrelsen.
Dessuten er Katja en erfaren foreleser innen patent- og rettighetsbeskyttelse og databasesøk.