Patenter

Header bilde: Evan Smogor / Unsplash.com

Enhver virksomhet basert på teknologi eller spesialprodukter bør ha kontroll på sine patenter. Et dyktig utformet patent sikrer virksomhetens investering i forskning og utvikling, og er ofte også forutsetningen for interesse fra investorer og dermed for en vellykket forretning.

Med patenter beskytter virksomheten deres oppfinnelser, nye utviklinger og ideer mot kopiering. Patenter er også noe av det første investorene ser på når de skal ta beslutninger om å sette kapital på spill til utvikling og markedsføring av et produkt.

Det er viktig at patentsøknaden blir utformet slik at den lever opp til patentkravene, så patentet kan komme i mål. Dessuten er det like viktig at den blir tilrettelagt på en strategisk gjennomtenkt måte slik at den kan skape operasjonelle, taktiske og forretningsmessige fordeler for virksomheten.

Plougmann Vingtoft rådgiver både store multinasjonale virksomheter, små og mellomstore virksomheter, innovative gründere og start-up firmaer om patenter og patentrettigheter. Hvis du vil høre mer om hva vi kan gjøre for din virksomhet er du velkommen til å kontakte oss via kontaktformularen nedenfor. Vi behandler naturligvis henvendelsen og saken din fortrolig.

  • Snakk med en patentrådgiver som er ekspert på ditt industriområde.
  • Hør hvordan vi hjelper deg med en strategisk analyse av forretningspotensialet i din ide, produkt eller teknologi.
  • Få en vurdering av din situasjon fra en patentekspert

Les også videre på siden om vår industrispesifikke ekspertrådgivning og patentsøknadens betydning for virksomhetens utvikling og markedsføring av det nye produkt.

Vi gleder oss til å hjelpe dere

... men vi har bruk for litt flere opplysninger. Utfyll kontaktformularen nedenfor, og så vender vi tilbake til dere hurtigs mulig.
  • Få mer informasjon om hvordan vi behandler og beskytter dine data her

Spesialisert rådgivning om patenter

Hos Plougmann Vingtoft arbeider vi i industrispesifikke team. Det betyr at våre erfarne rådgivere er spesialister innenfor hvert sitt tekniske område, slik at vi raskt kan sette oss inn i deres unike produkt og den teknologi som ligger bak deres oppfinnelse.

Har dere kontrol over deres patenter og IP-rettigheder?

Uansett om man er en stor eller liten virksomhet, er det ekstremt viktig, at patentstrategien kommer på plass helt fra starten av utviklingen av en ide. Vi ser dessverre ofte, at virksomheter –  både nyetablerte gründere så vel som større virksomheter – overser viktigheten av å ha kontroll over rettighetene til sine produkter og teknologier.

De fleste selskaper er helt klar over viktigheten av å ha en gjennomtenkt salgs- og markedsføringsstrategi, en gjennomtenkt plan for distribusjon osv. Hovedfokuset blir vanligvis å få produktet eller oppfinnelsen ut på markedet, og derfor overser man viktigheten av å få patentert sin nyutvikling. Dessverre betyr dette at det å beskytte sine immaterielle rettigheter som patenter, varemerker og design (IPR) ofte kommer sent inn i prosessen, eller i verste fall etter at oppfinnelsen har blitt kopiert. Det kan fort bli ekstremt dyrt.

Unngå å kaste bort dyrebar tid

Har man ikke orden på sine rettigheter, kan alle de timene man har brukt på forskning og utvikling være helt bortkastet. Andre kan allerede ha oppnådd patent på det produktet eller den teknologien man har investert tid og penger på å utvikle, og det kan få katastrofale følger for din virksomhet.

 

 

Tilbake til Tjenester