Fire eksperter fra Plougmann Vingtoft valgt til INTA-komiteer

Hvert år utvelger INTA (International Trademark Association) medlemmer til komiteene sine som de stoler på at kan drive den positive utviklingen av varemerkebransjen fram. Vi er stolte over at hele fire av våre varemerkeeksperter blir betrodd denne oppgaven i 2020/2021.

INTA er en ideell organisasjon med 31,000 varemerkeeksperter. Her er alt fra små bedrifter til store multinasjonale selskaper samt rådgivere og advokathus representert. Hvert år utpeker INTA komitémedlemmer som de mener kan bidra positivt til INTAs misjon «to support trademarks and related intellectual property (IP) to foster consumer trust, economic growth, and innovation» (kilde: INTA).

Flere av ekspertene våre er allerede medlem av INTAs komiteer, der de har nådd viktige milepeler for varemerkeinnehavere. I det kommende året får ekspertene våre innflytelse i følgende komiteer: «Internet Committee», «Trademark Office Practices Committee» og «Enforcement Committee».

Les mer om INTA her.

Fokusområder for 2020/2021

Lars Karnøe, som er Head of Legal i Danmark, og Stine Sønstebø, som er Head of Legal i vår norske avdeling, blir begge en del av internettkomiteen hos INTA. Det betyr at de blant annet skal utvikle politikk for varemerker i nettdomener og følge utviklingen innen internettstyring og sosiale medier.

«Arbeidet i INTAs internettkomité gir meg muligheten til å påvirke de reglene jeg, som voldgiftsdommer i internasjonale saker om domenenavn, løpende skal leve med», sier Lars Karnøe, som ser frem til å kunne bidra til mer ensartede, logiske betingelser for bedrifter som skal begå seg globalt på nettet.

Varemerkesjefen vår, Ellen Breddam, blir en del av komiteen for «Trademark Office Practices». Her skal hun jobbe med relasjonene til varemerkekontorene i Europa og dermed være med på å fremme mer gjennomskuelige regler på varemerkeområdet.

Les mer om Ellen i INTA Volunteer Spotlight.

Jeg ser frem til å bidra til bedre og mer gjennomskuelige regler innen vårt område, til fordel for våre klienter og samarbeidspartnere


Ellen Breddam, varemerkesjef, Plougmann Vingtoft

European Trademark and Design Attorney, Henriette Vængesgaard Rasch, blir en del av INTAs «Enforcement Committee». Henriette skal jobbe med lovgivningsmessige tiltak og omsette innsikt til relevante politiske anbefalinger for INTAs bestyrelse.

Henriette ser en stor fordel i å kunne bidra til å sette relevante emner på dagsordenen hos myndighetene. Hun forklarer: «I INTAs komité kan vi påvirke utviklingen og bidra til å finne løsninger på emner som har betydning for våre klienters forretninger”.

Lær mer om INTAs komiteer her.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål til våre varemerkeeksperter eller ønsker rådgivning, er du alltid velkommen til å kontakte oss.

LES OGSÅ: